Lesson 12 of19
In Progress

Izvajanje v praksi : Uvod

flipeduup.eu April 18, 2023

Dobrodošli na e-učilnici projekta Flip Edu Up!

V MODULU 2, ko boste zaključili e-tečaj v prvem podmodulu, boste prišli do podmodula “izvajanje v praksi”, v katerem vam bomo predstavili spletna orodja, ki ste jih že slišali v prvem podmodulu!

Dandanes , ko se s postopnim nadomeščanjem neposredne komunikacije s spletnimi orodji pojavlja koncept kombiniranega učenja, so spletna orodja pridobila na pomenu. Predvsem v okviru kombiniranega učenja smo za vas zbrali spletna orodja, ki jih lahko srečamo skoraj v vsakem trenutku našega življenja.

V tem poglavju vam bomo predstavili spletna orodja za vašo učno pot v okviru e-kurza kombiniranega učenja. S kategorizacijo spletnih orodij smo jih naredili razumljiva s kratkimi videoposnetki z navodili o tem, kako se uporabljajo in kje jih lahko uporabite.

Podmodul 2 je razdeljen na 7 lekcij:

LEKCIJA 1: “Predstavitev orodij za kombinirano učenje”

Priporočamo, da tečaja ne začnete brez ogleda kratkega videoposnetka o predstavitvi spletnih orodij, ki se uporabljajo pri kombiniranem učenju, in o tem, kako uporabljati e-učilnico!

LEKCIJA 2: “Komunikacijska orodja”

Komunikacija je eden najpomembnejših elementov pri kombiniranem učenju. V tem kontekstu so bila spletna orodja vedno rešitelj, kadar komunikacija iz oči v oči ni mogoča. Google Meet je eno od njih in je tudi najbolj uporabljano! Odkrijmo, kako ga lahko uporabljamo skupaj!

LEKCIJA 3: “Orodja sistema za upravljanje učenja (LMS)”

Običajna funkcija sistema LMS je shranjevanje in deljenje učnega gradiva, kot so dokumenti, predstavitve, testi in podobno. Pripravite se na spoznavanje spletnih orodij, o katerih bomo govorili v smislu zagotavljanja učnih veščin s pomočjo spletnih orodij! Moodle in Blackboard!

LEKCIJA 4: “Orodja za spletno shranjevanje”

Če nimate sistema LMS, ne skrbite! Svoje učno gradivo lahko preprosto naložite na splet, tako da lahko povezavo do učnega gradiva delite prek e-pošte, sporočil ali kode QR! V tem vam bomo povedali, katero spletno orodje Google Drive se najpogosteje uporablja!

LEKCIJA 5: “Graditelj spletnih strani”

Z WordPressom lahko preprosto ustvarite svojo spletno stran, ki jo lahko uporabite pri kombiniranem učenju, bodisi pri osebnem usposabljanju bodisi na spletu! Na kratko si oglejmo, kako lahko skupaj ustvarimo spletno stran na najpreprostejši način!

LEKCIJA 6: “Upravljanje nalog in brainstorming”

Vodnik za upravljanje nalog in brainstorming za učitelje in učence odraslih v kombiniranem učenju! Zato vam ponujamo dve najbolj uporabni in enostavni spletni orodji: Trello in MindMeister!

LEKCIJA 7: “Orodja za ocenjevanje in razmišljanje”

Kaj naj storimo, ko menimo, da smo pridobili vsa znanja in kompetence pri kombiniranem učenju? Seveda se moramo preizkusiti!

Zabavajmo se s programom Kahoot!

Razmišljajmo s Flipgridom!

TEST: Samoocenjevanje

Preizkusimo se, kaj smo se naučili!

V bistvu vam v tem modulu želimo s kratkimi videoposnetki predstaviti spletna orodja, za katera menimo, da jih lahko enostavno in pomembno uporabljate, od komunikacije do ocenjevanja pri kombiniranem učenju!

Želimo vam veliko uspeha in zabave med celotnim tečajem!