Lesson 5 of19
In Progress

LEKCIJA 3 “Kako začeti z mešanim učenjem – “Oblok mešanega učenja”

flipeduup.eu April 18, 2023

Zdaj si bomo ogledali nekatere metode in orodja, ki jih je mogoče uporabiti pri kombiniranem učenju. Že poznate načine poučevanja, kot so skupinska razprava, sodelovanje v majhnih skupinah, samostojno delo in preverjanje 1 na 1. V prejšnjih delih tega tečaja pa ste bili seznanjeni z modeli kombiniranega učenja, kot so rotacija postaj, fleksibilnost, a la carte in obogateno virtualno učenje.

Raziskali bomo metode in orodja za kombinirano učenje z mislijo, da imate izkušnje z neposrednim poučevanjem in zdaj razmišljate o obogatitvi svojega poučevanja z mešanim učenjem. Na podlagi te misli je priporočljivo, da se čim bolj orientirate po virih in kompetencah, ki jih že imate. To na primer pomeni, da se tečaj začne in konča s skupinsko razpravo, saj to že poznate. In da se v okviru tečaja prožno vključujete. Včasih se to imenuje “mešani učni lok” (Blended Learning Arc).

 

 

V naslednjih poglavjih si bomo ogledali metode in orodja za kombinirano učenje z vidika različnih modalitet. Vodilna vprašanja so na primer: “Kako lahko združim skupinske razprave?” ali “Kako lahko združim sodelovanje v majhnih skupinah”. Poleg tega si bomo ogledali tudi teme o mešanem ocenjevanju in refleksiji.

 

Naloga LEKCIJA 3 “Kako začeti z mešanim učenjem – “Oblok mešanega učenja”

Kaj menite o “Learning Arc”? Ali je to dober pristop. Svoje prve misli delite v skupinskem razdelku (Module 2. Blended learning) in preberite, kaj o tem menijo drugi.